Drasztikusan csökken a diáklétszám Háromszéken

Kiss Imre főtanfelügyelő szerint minden évben kevesebb gyerek van a rendszerben, így ebben a tanévben 780 diákkal csökkent a létszám. Ennek ellenére az oktatási minisztérium jóváhagyta a tanfelügyelőség által javasolt pedagógus létszámot, és biztosítja a finanszírozást.

Az elmúlt tanévben 54 tanügyi állásra nem volt pénzügy keret, azt költségvetés-kiegészítéssel tudták finanszírozni, ám szeptembertől már nincs ilyen gond, mondta Kiss Imre, aki szerint januártól újratárgyalják a keretet, akkor még lehetnek módosítások. Háromszéken ebben a tanévben a 2703 tanügyi állást 2746 személy tölti be.

Ezek közül 47 katedrát foglalnak el az óraadók, 37-et a betanítók, és 42-öt a nyugdíjasok. A főtanfelügyelő szerint elenyészően kevés a szakképzetlen, összesen 67 esetben nincs megfelelő végzettsége, annak, aki tanít. Kiss Imre ugyanakkor elmondta, Kovászna megyére nem jellemző az iskolán belüli erőszak, az elmúlt iskolai évben négy esetet jelentettek: két ízben a diákok verekedtek össze, a két telefonlopásból pedig egyik tévesnek bizonyult, a diák megtalálta a telefonját, amiről azt hitte, hogy ellopták.

Forrás: Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ZENÉS ÜZENETEK

Live Video

Partnereink