Dragneát terhelő akták kerültek a Rise Project kezébe

A Rise Project nevű portál szerint a TelDrum vállalat belső dokumentumainak birtokába jutott, az akták között Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnököt terhelő iratok is lehetnek.

A portál oknyomozó újságírói szerint a bőröndnyi iratot a korrupcióellenes ügyészség elől dugták el a Teleorman megyei cég vezetői. Mint ismert, az elsősorban útkarbantartási munkálatokra szakosodott cég megerősödése ahhoz az időszakhoz köthető, amikor a Szociáldemokrata Párt jelenlegi elnöke a Teleorman megyei tanács élén állt. Alapos a gyanú, hogy a TeldDrum törvényszegések sorozatára alapozva prosperált. A korrupcióellenes ügyészség 2017 végén európai pénzalapok eltulajdonítása, több mint egymillió eurós kár okozása miatt vádat is emelt a vállalat két vezetője, Petre Pitiş és Mircea Vişan üzletember ellen.

Az ügyben érintet Liviu Dragnea is: bűnözői csoport létrehozása, hivatali visszaélés és csalás gyanújával indított bűnvádi eljárást ellene az Országos korrupcióellenes Ügyészség tavaly novemberben. A Rise Project szerint az aktákat 2017-ben vitték el a cégtől, még az ügyészség házkutatásai előtt. Az oknyomozó újságírók azt állítják: a bőröndöt egy Teleroman megyei gazda találta meg a birtokán, és átadta nekik. A dokumentumok részletes ismertetését jövő hétre ígéri a Rise Project portál.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink