Diszkriminatív az angol tantárgyverseny szabályzata

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács folytatja vizsgálatát az angol tantárgyversenyek esetében. A tanárok és diákok körében is felháborodást keltett, hogy a tantárgyversenyen a kisebbségi diákoknak is románról illetve román nyelvre kellett fordítaniuk az idegen szövegeket. A szabályzatot diszkriminatívnak tartják a különböző szervezetek is, ezért fordultak a Diszkriminációellenes Tanácshoz. Közben a Tanügyminisztérium is kijelentette, mindenféle megalapozottság nélkül, hogy a rendelkezés nem diszkriminatív.

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnökét, Asztalos Csabát kérdeztük.

A Kovászna megyei Tanfelügyelőség beadvánnyal fordult a Tanügyminisztériumhoz, amelyben kéri, tegyék lehetővé, hogy a magyar anyanyelvű diákok magyarra fordíthassanak az angol tantárgyversenyeken. A beadványra elutasító válasz érkezett. Kiss Imre főtanfelügyelőt halljuk.

A Néppárt Ifjúsági Szervezete bojkottra szólította fel nem csak a tanárokat, hanem a diákokat is, nevezetesen, hogy ne vegyenek részt a tantárgyversenyen ilyen körülmények között. Egyelőre úgy tűnik, mindenki a saját lelkiismerete szerint fog cselekedni. Burus Siklódi Botond, a Romániai Pedagógusok Szervezetének elnökét kérdeztük.

Az összeállítást Magyari Izabella készítette.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink