Díjazták a legvirágosabb székelyudvarhelyi épületeket

A polgármesteri hivatal Virágos Székelyudvarhely elnevezésű programjának a kiértékelője megszokott módon idén is a Szent István-napi ünnepség egyik kísérő rendezvénye volt.

Tegnap, augusztus 19-én, a rendezvény idejére Koronaudvarnak elnevezett téren adták át a díjakat a résztvevőknek. A szervezők elmondása alapján évről évre beigazolódik, hogy ez a játékos program nagy népszerűségnek örvend. A hivatal több ezer ültető-cserepes egynyári virágot, illetve futómuskátlit oszt ki a regisztrált igénylőknek, intézményeknek, egyesületeknek, lakószövetségeknek, illetve magánszemélyeknek. A kiértékelőn köszönetet mondtak azon résztvevőknek, akik a kapott mennyiséget megtöbbszörözték, vagy kizárólag önerőből tették virágossá az utcafrontra néző ablakaikat, teraszaikat, a bejáratuk előtti zöldövezetet.

A résztvevőktől fotókat vártak, a virágos erkélyek és ablakok, valamint kertek és bejáratok kategóriájában érkezett be a legtöbb felvétel. Ugyanakkor a szervezők elmondása szerint az intézmények, lakószövetségek, egyesületek kategóriájában ért leginkább célba a program. Ekkor ugyanis a szomszédok közösségi élményként élik meg a virágültetést, majd azt követően a kis kertek gondozását. Ebben a kategóriában a Csereháti Bérlők Egyesülete nyerte el az első díjat. Az első helyezett minden kategória esetében 1000 lejes, virágokra, cserjékre beváltható vásárlási utalványt nyert.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Asztalos Ágnes
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Sztereotipp

Live Video

Partnereink