Diákfesztivált rendez a művészeti egyetem

Workshopok, neves szakemberek több művészeti ágban: színpadi művészeteket oktató egyetemek diákfesztiválját rendezi a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem november 20-a és 26-a között.

Bár nem ez az első ilyen jellegű fesztivál az egyetemen, mégis kimaradt pár év a mostani és az ezt megelőző hasonló fesztivál között. Az egyetem vezetősége azonban fontosnak tartotta, hogy megszervezzék idén a harmadik diákfesztivált.

„Általában a felsőoktatási intézmények szeretik összehasonlítani a saját képzésüket, más hasonló intézmények képzésével. Ez persze a tanároknak is jó, mert látják, hogy mások hogyan oldanak meg bizonyos problémákat, és a diákok is profitálhatnak belőle, mert átfogóbb képet kaphatnak arról, hogy más egyetemeken, más diákok ugyanazon a szakon hogyan tanulják azokat a technikákat, amelyeket ők is.” – véli dr. Kós Anna egyetemi tanár, a Magyar Művészeti Kar dékánja.

Az egyetem fő profija a színművészet szakirány ezért a workshoppok nagy részén is e művészeti ág a főszereplő. Vannak ellenben az egyetem képzéseit is érintő műhelymunkák, mint például a koreográfia, vagy díszlettervezés, de lesz kulturális intézmények menedzsmentjével foglalkozó szakmai találkozó és a média szakos hallgatókat érintő videomapping workshop is. Ezeket a foglalkozásokat minden esetben egy az adott szakmában elismert szakember vezeti.

A fesztiválon belül előadásokkal is készülnek. Elsősorban a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem román, illetve magyar karán készült előadások várják a publikumot, de jöttek vendég csoportok külföldről is Magyarországról, a Moldovai Köztársaságból és az Egyesült Államokból. A dékánasszony azt is elmondta, hogy ő úgy gondolja, hogy ez egy intenzív áttekintése annak, hogy ebben a műfajban a környező világban ki mit tud produkálni és hogyan. Őket főleg a mesterség elsajátításának, illetve oktatásának a módszertana érdekli.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA
JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink