Dan Tanasă ellen döntött a bíróság

Végérvényesen lezárult a Megyeháza feliratért indított per, amelyet a Dan Tanasă által vezetett Méltóságért Európában Polgári Egyesület indított Tamás Sándor és Kovászna Megye Tanácsa ellen.

A döntés kapcsán Tamás Sándor úgy fogalmazott fontos döntés született, hiszen nem kell az államkasszába temérdek pénzt befizeti, ugyanakkor elégtétel az is, hogy az igazságszolgáltatás nem teljes mértékben a Dan Tanasă által képviselt, láthatatlan rendszer kiszolgálója. Hozzátette: egyelőre leveszik a Palat Administrativ / Közigazgatási Palota feliratot, hiszen az nem az intézmény hivatalos megnevezése, tehát nem kötelező felirat.

Mint ismert, 2016-ban a Dan Tanasă által vezetett Méltóságért Európában Polgári Egyesület azért jelentette fel az önkormányzatot, mert szerintük a Megyeháza nem a Palat Administrativ magyar nyelvű megfelelője. A kovászna megyei önkormányzat így április 6-án kitette a Palat Administrativ / Közigazgatási Palota feliratot, hogy elkerülje a pénzbírság kifizetését, majd fellebbezést nyújtott be. A Brassói Táblabíróság június 26-án hozott végleges döntést az ügyről, amelyben elfogadta az önkormányzat fellebbezést, amelynek köszönhetően okafogyottá vált a per tárgya.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TURISZTIKAI MŰSOR – TÜNDÉRKERT

Live Video

Partnereink