Colectiv-tűzvész: súlyos mulasztásokra derült fény

Rosszul kezelték a kórházon belüli fertőzések helyzetét azok az egészségügyi intézmények, amelyekben a Colectiv-tűzvész sebesültjeit ápolták, valamint a fővárosi közegészségügyi igazgatóság is – derül ki a Kormányfő Ellenőrző Testületének jelentéséből.

Eszerint a Bukaresti Közegészségügyi Igazgatóság a Colectiv-tűzvészt megelőzően végrehajtott ellenőrzései nyomán az 50 kórház egyikénél sem végzett mikrobiológiai vizsgálatokat az ivóvízről, az élelmiszerekről, a higiéniai állapotokról, bár számos jelzés érkezett a kórházakban tapasztalt rendellenességekről. A közegészségügyi igazgatóság jelentést sem készített a nozokomiális – a kórházi kezelés alatt elkapott – fertőzések helyzetéről a Colectiv-tragédia előtt, csak utána – állapítja meg a testület a control.ro című honlapon ma közzétett jelentésben.

A dokumentum hozzáteszi: a legnagyobb gondok azokban a helyiséghekben tapasztalhatók, ahol sürgősségi ellátás zajlik: gyakran régi, rossz állapotban lévő épületek, omladozó falfestés, tönkrement járófelületek között látják el a betegeket. Hiány mutatkozik a sürgősségi ellátásra szakosodott egészségügyi személyzet számában, a sürgősségi beavatkozásokhoz szükséges felszerelésben, valamint a gyógyszer- és fogyóanyag-készlet terén is. Az ellenőrzést az egészségügyi minisztérium végezte március és szeptember között azokban a kórházakban, ahol a Colectiv-tűzvész sebesültjeit ápolták, illetve a Bukaresti Közegészségügyi Igazgatóságnál.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink