Cáfolják a családorvosok állításait

Cáfolja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a háziorvosoknak azokat az állításait miszerint januártól nem lesz ingyenes háziorvosi szolgáltatás.

Az egészségbiztosítási pénztár Hargita megyei vezetője Duda Tihamér, szerkesztőségünknek elmondta, tárgyalnak a Háziorvosok Országos Társasága és a Háziorvosok Munkáltatói Szövetségével és követeléseik 75 százalékban közös nevezőre jutottak. Duda Tihamért hallják.

Felelősségteljes hozzáállást kér az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a háziorvosokat tömörítő egyes szervezetektől, akik arra buzdítják tagjaikat, ne írják alá a szolgáltatásaik elszámolásáról szóló keretszerződések meghosszabbítását.

A Háziorvosok Országos Társasága és a Háziorvosok Munkáltatói Szövetsége bejelentette, hogy 2018. január 3-ától a háziorvosok nem fognak ingyenes szolgáltatásokat nyújtani, azt kérik, hogy az alapvető egészségügyi ellátás biztosítására szánt összeg az Egységes Országos Egészségbiztosítási Alap 10 százalékát tegye ki, a költségvetés-tervezet értelmében azonban ez 5,8 százalékon marad. Az egészségbiztosító közleménye rámutat, hogy a költségvetésében az idei évhez képest jövőre 17 százalékkal emelik az elszámolható szolgáltatásokra szánt keretet.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KERTBARÁTOK / AGRÁRGAZDA
ZENÉS ÜZENETEK

Live Video

Partnereink