Bűnvádi eljárás indult Dorin Florea ellen

Vádat emelt a Korrupcióellenes Ügyészség Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester, illetve a hivatal több alkalmazottja ellen – adja hírül közleményben a vádhatóság.

Az elöljárót hivatali visszaéléssel vádolják az ASA labdarúgóklub támogatása kapcsán indított ügyben. Kiss Imola gazdasági igazgatót szintén hivatali visszaéléssel vádolják, Claudiu Maior alpolgármester és több más önkormányzati alkalmazott, illetve helyi tanácsos esetében pedig hivatali visszaélésben való bűnrészesség a vád. Utóbbiak között van Benedek István, Bakó László Attila, Maria Ciobanu és Virgil Măceșanu is. Az ASA Labdarúgóklub elnökét, Ioan Nucu Mant szintén hivatali visszaéléssel, illetve pénzmosással és sikkasztással vádolják. Mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

Dorin Florea polgármester megkeresésünkre azt nyilatkozta, hogy továbbra is ártatlannak vallja magát. Szerinte alaposabb vizsgálatot kellett volna folytatni az ügyben. Mint mondta, nem tartja helyénvalónak, hogy vádat emelnek az egész önkormányzat és a tanács ellen, mert támogatott egy sportklubot. Claudiu Maior alpolgármester egyelőre annyit nyilatkozott az ügyben, hogy az igazságszolgáltatásnak végeznie kell a dolgát.

Fotó: flux24.ro

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Sztereotipp

Live Video

Partnereink