Bűnvádi eljárás indult az adóhatóság elnöke ellen

Bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség két parlamenti képviselő és az adóhatóság elnöke, illetve alelnöke ellen egy korrupciós ügyben.

A vádhatóság közölte, hogy európai uniós és állami pénzek rendeltetésellenes felhasználása, valamint jogtalan megszerzése miatt vizsgálódnak. A korrupcióellenes ügyészség kérte a parlamenttől Nicolae Păun képviselő őrizetbe vételét, aki egyben a roma kisebbségi szervezet vezetője. Hasonló kérést terjesztettek be Mădălin Voicu szociáldemokrata képviselő ellen. Mindkettőjüket azzal gyanúsítják, hogy európai uniós pénzekből finanszírozott két program pénzeit rendeltetésellenesen használták fel. A vádhatóság szerint a romák munkaerő-piaci felzárkóztatására irányuló, 2010 és 2013 között lebonyolított programok lényegében nem valósultak meg, az összesen 6 ezer célszemély nem kapott megfelelő képzést. A vádhatóság szerint összesen 27 millió lej kár keletkezett.

Az ügyben kihallgatták Gelu Diaconut, az adóhatóság elnökét, valamint annak helyettesét is. Mindkettőjüket bűnpártolással és hivatali visszaéléssel gyanúsítják.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TOP 30

Live Video

Partnereink