Bűnvádi eljárás indulhat Călin Popescu Tăriceanu ellen

A hotnews.ro portál vádhatósági forrásokból arról értesült, hogy a korrupcióellenes ügyészség kéri Călin Popescu Tăriceanu mentelmi jogának felfüggesztését, hogy bűnvádi eljárást indíthasson a politikus ellen.

Az ellenzékhez közel álló hírportál azt írja, hogy Augustin Lazăr legfőbb ügyész kérte a felsőházat, hogy bocsássa szavazásra a házalelnök mentelmi jogának a felfüggesztését. Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a parlamenti mandátummal rendelkező, tisztségben lévő, vagy volt kormánytag ellen, csak akkor indulhat bűnvádi eljárás, ha ahhoz a parlament érintett kamarája hozzájárul.

A szenátushoz is eljutott a kérelem

Claudiu Manda a Román hírszerző szolgálat tevékenységét felügyelő parlamenti bizottság elnöke megerősítette, hogy megérkezett a szenátushoz az a legfőbb ügyész által aláírt dokumentum, amelyben azt kéri a felsőháztól, hogy a felsőház bocássa szavazásra Călin Popescu Tăriceanu mentelmi jogának a felfüggesztését. Manda erről az Antena 3 beszélgetős műsorában beszélt, hangsúlyozva, a legfőbb ügyész több tíz oldalas kérése előbb az állandó büróhoz, majd a jogi bizottsághoz kerül és csak azt követően bocsátják szavazásra a felsőház plénumában.

Tăriceanu Facebook-bejegyzésben bírálja az igazságszolgáltatást

Facebook-bejegyzésben bírálja az igazságszolgáltatást Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének vezetője, akit ellen vesztegetés elfogadásának gyanújával indítana eljárást az Országos Korrupcióellenes Ügyészség.

A szenátus elnöki tisztségét is betöltő politikus kijelentette, a megszokott eljárás szerint fogják kezelni a korrupcióellenes ügyészség büntetőjogi kivizsgálás beindítására vonatkozó kérését, amennyiben az a szenátushoz kerül. Leszögezte, nem érkezett a szenátushoz ügyészi kérelem egy ellene beindítandó büntetőjogi kivizsgálásra vonatkozóan. Ismételten hangsúlyozta, hogy miniszterelnöki mandátuma alatt a kormány egyáltalán nem utalt pénzt Microsoft-szabadalmakért, a szerződéseket ugyanis a Năstase-kormány idején írták alá. A felsőház elnöke úgy vélekedet, hogy ezekben a napokban egy ‘Mentsétek meg Lazărt’ művelet szemtanúi lehetünk.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink