Befagyott műjégpálya-ügy Marosvásárhelyen

7 és fél millió eurót fordított a marosvásárhelyi műjégpályára az ifjúsági- és sportminisztérium, és nem látszik a tulajdonképpeni befektetés – jelentette ki ma Elisabeta Lipă szaktárcavezető, miután meglátogatta a létesítményt.

A miniszter azután látogatott a városba, hogy a helyi jégkorong-játékosok tiltakoztak a munkálatok befejezése körüli, majdnem tíz éves huzavona miatt. A miniszter elmondta: a szaktárca eddig 7 és fél millió eurót fektetett be a beruházásba, és több pénzt kérnek a munkálatok befejezéséhez. Csalódott abban, amit a helyszínen látott – tette hozzá. A miniszter tárgyalt Dorin Florea polgármesterrel, és megoldást keresnek arra, hogy a jégpálya ügye a Polgármesteri Hivatal ügykezelésébe kerüljön. Közös nevezőre kell jutni annak érdekében, hogy ne halogassák tovább a munkálatokat. Hozzátette: várja a polgármesteri igénylést, amelyből kiderülnek elképzelései ezzel kapcsolatban. Dorin Florea állítása szerint, ha a szaktárca átadja a jégpályát a városházának, az átvétel napjától számított 5 hónapon belül elkészül a létesítmény.

Mint arról beszámoltunk, szerda délután szerény részvétellel tüntettek a marosvásárhelyi műjégpálya beindítását kérve. A Ligetben szervezett megmozduláson mindössze 15 marosvásárhelyi vett részt, de a műjégpálya megnyitásáért összeállított petíciót több százan írták alá. A marosvásárhelyi műjégpálya a Sportminisztériumhoz tartozik és a petíció szervezői azt szeretnék, ha a létesítmény a helyi önkormányzat ügykezelésébe kerülne.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.
Válaszok

A szülők egyszerűen azt szeretnék, hogy kormánytól és politikai perpatvartól függetlenül fejezzék be a műjégpályát, ahol korszerű körülmények között egész évben edzhetnek a hokizók és a korcsolyázók.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

DÉLUTÁNI RÁDIÓÚJSÁG

Live Video

Partnereink