Bukarestben tanácskoznak a NATO keleti szárnyának vezetői

A NATO keleti szárnyához tartozó államok egy sor közös gondon osztoznak, ami a biztonsági kihívásokat illeti – mondta Mihai Fifor védelmi miniszter a Bukarest 9 Kezdeményezés (B9) tagországai védelmi minisztereinek találkozóján.

A védelmi miniszter kifejtette: az euroatlanti térség biztonsága kidolgozottabb együttműködést igényel, amelyről a B9-ek csúcstalálkozóján tárgyalni kell, lévén, hogy a keleti szárny országainak az egyéni kihívások mellett számos közös biztonsági kérdéssel is szembe kell nézniük. Mihai Fifor szavai szerint a biztonság és a védelem többirányú fellépést követel, mivel jelenleg a biztonságot fenyegető tényezők lehetnek hagyományosak, de lehetnek hibrid és asszimetrikus típusú fenyegetések is, amelyek ellen koordinált együttműködéssel kell fellépni.

Fotó: mapn.ro

Fotó: mapn.ro

Lengyel hivatali kollégája, Mariusz Blaszczak azt mondta: Oroszország ténykedése arra kényszeríti a szövetségeseket, hogy kiemelt figyelmet szenteljenek a biztonsági kérdéseknek, éppen ezért egyre több ország – többek közt Lengyelország is – a GDP 2%-át védelmi költségekre különíti el. A bukaresti védelmi miniszterek találkozóján Bulgária, Csehország, Észtország, Magyarország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia és Románia szaktárcavezetője, valamint a NATO és az amerikai védelmi minisztérium képviselői vesznek részt.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA
JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink