Bukarest vagy a helyi önkormányzat dönt?

Sepsiszentgyörgy önkormányzata mondjon le a főtéri sárkánydomb megvalósításáról, a haszontalan domb kialakítása nélkül rendezze a területet, javasolja Sebastian Cucu.

Kovászna megye prefektusa közleményben kéri ki magának, hogy ő akadályozná a kormányhivatal és megyei tanács előtti terület rendezését. Álláspontja szerint a sepsiszentgyörgyi városháza félretájékoztat, amikor azt állítja, hogy a prefektus akadályozza a főtér kormányhivatal és megyei tanács előtti részének rendezését, holott a prefektúra mindössze a törvény betartását akarja elérni.

A közleményében azt is kifejtik, hogy Sebastian Cucu azért ellenzi a 7 méter magas térplasztika megépítését, mert a román civil szervezetek beadványokban hívták fel a figyelmét, hogy az eltakarná a Mihai Viteazul szoborcsoportot, ezért azt javasolja a városházának, hogy mondjon le a tervéről.

Antal Árpád polgármester a prefektúra ellenkezése kapcsán híradónknak kifejtette – „elsősorban azt kell eldönteni, hogy Sepsiszentgyörgyön ki hozza meg a döntéseket? A Bukarest által kinevezett prefektus vagy az emberek által megválasztott 21 fős testület dönti el, hogyan fognak kinézni az utcák, terek, az utcanevek, a zászló, ez elvi kérdés”. Antal Árpád szerint, függetlenül attól, hogy a prefektus mit gondol, nem mondanak le a sárkánydomb megépítésének tervéről.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TOP 30

Live Video

Partnereink