Bukarest polgármestere letett szándékáról

Nem a kormánypalota előtti téren kap helyet a fővárosi karácsonyi vásár – jelentette be Gabrila Firea, Bukarest főpolgármestere.

A bejelentés előzménye, hogy ma délben tüntetők egy csoportja a Victoriei térre vonult, majd elkezdte szétszerelni a vásár díszletelemeit. A helyszínre vezényelték a csendőrség egy egységét, akik megpróbálták megakadályozni az akciójukat. Ennek következtében kisebb dulakodás alakult ki, három tüntetőt ezért bekísértek a csendőrségre.

Azt nehezményezik, hogy Bukarest szociáldemokrata főpolgármestere a kormányellenes tüntetések fő helyszínének számító teret jelölte ki a karácsonyi vásár helyszínéül. Szerintük az elöljáró így próbálja elfojtani az igazságügyi törvények tervezett módosítása és a néhány héttel ezelőtt elfogadott adóreformok miatt kirobbant kormányellenes hangulatot. Gabriela Firea ma kijelentette, belátja, hogy nem sajátíthatja ki senki a teret, sem az önkormányzat sem egy ad-hoc összeverődött társaság. Utóbbi jelzővel azokra a civilekre utalt, akik az elmúlt időszakban több kormányellenes tüntetést is szerveztek a téren.

Forrás: Digi24
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink