Botrányosan indult a szavazás Maros megyében

A Maros megyei prefektus, Lucian Goga lemondását kérte tegnap este az egyik, az önkormányzati választáson résztvevő politikai alakulat, azzal az indokkal, hogy az intézmény a törvény által előírtnál kevesebb szavazócédulát osztott szét a körzetekben.

A Maros Megyei Prefektúra a Választópolgárok Országos Regisztere alapján nyomtatta a cédulákat, amelyben 426 ezer 650 szavazati joggal rendelkező állampolgár szerepel, és nem a Maros Megyei 28-as Számú Választási Iroda adatai nyomán, amely 483 ezer 744 választópolgárról tud. Ez okozhatta a különbséget – nyilatkozták prefektusi források az Agerpres hírügynökségnek. Hozzátették: az előbbiben szereplő több mint 42o ezer személy után 1 millió 407 ezer 945 szavazócédulát nyomtattak ki, amely fedezi a szükségletet, és a törvény által meghatározott 1o százalékos tartalékról is gondoskodik. Hozzátették: több mint 4o ezer pótcédula kinyomtatása a választást megelőző napon indokolatlan lett volna.

Jelenleg egy marosvásárhelyi közintézményben, katonai őrizet alatt vannak a tegnap, Fehér megyében nyomtatott pótcédulák, amelyeket az éjszaka nem lehetett szétosztani. A marosvásárhelyi hatóságok szerint bármely statisztika alapján is nyomtatták a cédulákat, számuk semmiképp sem volt elegendő, mert a törvény által előírt mennyiség csupán 98 százalékát osztották szét. A prefektúra ma, az urnák megnyitását követően úgy nyilatkozott, az ügyben nem helyezkedhet álláspontra, a belügyminisztériumnak a kommunikációra vonatkozó rendelkezései miatt. A Maros Megyei Választási Iroda ma reggel 7 órakor közölte: a megye mind az 586 szavazókörzetét megfelelő körülmények között megnyitották.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TURISZTIKAI MŰSOR – TÜNDÉRKERT

Live Video

Partnereink