Börtönnel büntetnék a románellenes megnyilvánulásokat

Börtönnel büntetné a románellenes megnyilvánulásokat és szervezkedést az a törvénytervezet, amelyet Traian Băsescu a Népi Mozgalom Párt tiszteletbeli elnöke, és a Nemzeti Liberális Párt dolgozott ki – közölte tegnap a Hotnews.ro hírportál. A kezdeményezők szerint a tervezetet annak a törvénynek a mintájára dolgozták ki, amelyet az antiszemitizmus visszaszorítása érdekében fogadott el nemrég a parlament.

A tervezet 3 hónaptól 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtaná a románellenes megnyilvánulásokat és románellenes jelképek nyilvános terjesztését, illetve háromtól tíz évig terjedő börtönnel a románellenes szervezkedést vagy annak pénzelését. Románellenes szervezetnek tekintik azokat az ideiglenes vagy állandó jelleggel, legalább három ember által létrehozott csoportokat, amelyek románellenes eszméket, nézeteket és elméleteket népszerűsítenek.

A románellenes szervezetekre a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat és a Magyar Gárdát hozták fel példaként, amelyeknek az “irredenta” akcióit szerintük a Hargita megyei tanács is támogatja. A szenátusnál bejegyzett törvénytervezetet a kormányon lévő Szociáldemokrata Párt 9, a Népi Mozgalom Párt 14, a Nemzeti Liberális Párt 14, és a Mentsétek meg Romániát Szövetség 2 törvényhozója írta alá kezdeményezőként.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink