Bizalmat szavaztak a Dăncilă-kormánynak

282 támogató, 136 ellenszavazattal és egy tartózkodással elfogadta a parlament a Viorica Dăncilă vezette kormányt.

A Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetség alkotta új kabinetnek a kormánykoalíciós szövetség honatyái, az RMDSZ és a kisebbségi közösségek képviselői szavaztak bizalmat.

A Nemzeti Liberális Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség és a Népi Mozgalom Párt már korábban bejelentette, nem szavazzák meg az új kormányt. A Szociáldemokrata Párt – Liberálisok és Demokraták Szövetsége által megnyert 2016-os parlamenti választásokat követő harmadik kormányáról döntött ma a törvényhozás.

Kizárólag a választott tisztségviselők, a többségi koalíció vonhatja felelősségre döntései időszerűségéért az új kormányt - jelentette ki akormányfő.

Viorica Dăncilă a szavazás előtti vitán elmondta, politikai kormányt fog vezetni, amelyet a parlamenti többség javasolt és támogat. Ezt az országot a választottaknak kell vezetniük, nem a kinevezetteknek – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy amíg ő lesz a miniszterelnök, egyetlen intézmény, egyetlen hatalmi központ se fogja többé megmondani a kormánynak, hogy mi a teendője.

A kijelölt kormányfő azt is elmondta: az ország fő kérdéseiben és a nemzet érdekében hajlandó minden politikai erővel párbeszédet folytatni, Románia elnökét is beleértve, feltéve, ha a párbeszéd civilizált hangvételű.

Forrás: Digi24/Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KERTBARÁTOK / AGRÁRGAZDA

Live Video

Partnereink