Bizalmat szavazott a Parlament a Grindeanu-kormánynak

Bizalmat szavazott kevéssel ezelőtt a Parlament a Grindeanu-kormánynak. A kabinet mellett 295-en, az ellen 133-an szavaztak.

Az Alkotmány szerint a szenátorok és képviselők többségi szavazatára van szükség ahhoz, hogy a kormány megkapja a törvényhozás bizalmát. A Grindeanu-kabinetnek legalább 232 támogató voksra volt szüksége a beiktatáshoz. A Szociáldemokrata Párt – Liberálisok és Demokraták Szövetsége koalíció parlamenti többséggel rendelkezik, és támogatta az RMDSZ, illetve a nemzeti kisebbségek parlamenti csoportja is. A Nemzeti Liberális Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség és a Népi Mozgalom Párt bejelentette, hogy a kormány ellen szavaz. A Digi24 hírtelevízió szerint a miniszterek még ma este, 19 órakor leteszik a hivatali esküt.

A bizalmi szavazás 17 órakor kezdődött, és néhány perccel ezelőtt közölték az eredményt. Ma a szakbizottságok meghallgatták a miniszterjelölteket, valamennyien kedvező véleményezést kaptak tőlük.

Sorin Grindeanu miniszterelnök-jelölt délután négy óra előtt ismertette a Parlament plénuma előtt a kormányprogramot. Őt követően a parlamenti pártok vezetői szólaltak fel.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Sztereotipp

Live Video

Partnereink