Bezárás fenyeget több családorvosi rendelőt

Továbbra is elégedetlenek a háziorvosok az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, valamint az Egészségügyi Minisztérium által tett legutóbbi javaslattal, miszerint jövő márciusig meghosszabbítanák a jelenleg is érvényben lévő keretszerződéseket.

A tiltakozó orvosok szerint fennáll annak a lehetőség, hogy januárban nem nyitnak ki a rendelők, vagy az év folyamán bezárják őket. Az egészségügyi alapszolgáltatásokat nyújtó hálózatban tevékenykedő orvosok nehezményezik a minisztérium és az országos biztosító azon bejelentését is, miszerint jövő évben 17 százalékkal növekszik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár költségvetése.

A Hargita Megyei Családorvosok Szövetségének elnöke Dr. Soós Szabó Klára szerint a 17 százalékos emelés tulajdonképpen az eddigi szinten tartaná az alaphálózatot, az Egységes Országos Egészségbiztosítási Alap mindössze 5,88 század százalékát kapnák meg a háziorvosok, miközben az ő követeléseik legalább 10 százalékra vonatkoznak. A Hargita Megyei Családorvosok Szövetségének elnöke nem jelentette ki határozottan, hogy január 3-án nem nyitnak ki a rendelők, de azt mondta: lesznek olyan háziorvosok, akik a jövő év folyamán kénytelen lesznek bezárni rendelőjüket, ha a minisztérium nem tér jobb belátásra.

A Hargita Megyei Egészségbiztosítási Pénztár igazgatója, Duda Tihamér korábban úgy nyilatkozott a szerződésmellékletek elő vannak készítve, és amint megjelenik a keretszerződés alkalmazási normája, illetve lesz jóváhagyott költségvetése az országnak, elküldik az iratokat a háziorvosoknak. Hozzátette: Ha valaki elutasítja ezek aláírását, akkor jövőtől már nem állnak szerződésben az egészségügyi pénztárral. Mint mondta egyelőre nem kapott visszajelzéseket a Hargita megyei háziorvosok részéről, hogy aláírják vagy sem az említett szerződést.

Forrás: Maszol
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KERTBARÁTOK / AGRÁRGAZDA

Live Video

Partnereink