Betelt a pohár a marosvásárhelyi bringásoknál

Közel húsz kerékpáros adott le egyéni kérést a kerékpársávok kialakításáért a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalban.

A csoport a közösségi oldalon szervezkedett, mindenki egyénileg fogalmazta meg kérését, volt aki a bicikliutakért felelős bizottság létrehozását kérte, volt aki a tisztább levegőért tartotta fontosnak a kerékpárutakat. Az iktatóirodában minden kérvényt átvettek, iktatószámot adtak, és azt ígérték, hogy mindenkinek külön válaszolnak a kérésére.

Claudiu Maior, a polgármester tanácsadója, a sajtó érdeklődésére elmondta, hogy tervbe vették a biciklisávok kialakítását, de egyelőre nincs rá előirányozva pénz. A kerékpárosok, akik között idősebb hölgyek is voltak, azt nehezményezik, hogy kisebb városokban is megvalósult már a bicikliút-hálózat, Marosvásárhelyen azonban semmi előrelépés nincs ezen a téren. Kádár Balázs, az akció szervezője nyilatkozott rádiónknak:

Forrás: MVR
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.
Válaszok

Csíkszeredában mióta kialakítottak pár járdára biciklisávot azóta a bringások szabályszerüen száguldoznak minden járdán, központban, parkban, átjárókon, parkban, sétálóutcán, egyszerüen mindenhol a járókelőket, gyalogosokat zaklatva és erre a legbüszkébb a város polgármestere, de a kerékpárosok a leg alapvetőbb közlekedési szabályokat sem ismerik!

    Ha szabalyosan ki van jelolve a biciklisav, az nem zaklatas a gyalogosok szamara, amig a kijelolt savon kozlekednek. Lipcseben engem is szinte elutottek a bringasok, es a tobbiek szoltak, hogy nezzek mar le, a biciklisavon setalok. Az viszont teny, hogy nalunk a bringasoknak fogalmuk sincs a szabalyokrol. Anno apam nem engedett ki biciklivel egyedul az utra amig nem voltam 14, es “le nem vizsgaztam” elotte kreszbol :)

    Én betartom az összes szabályt, ezért kérlek ne általánosíts.

    Tipikus autós hozzászólás, csak ennyi jött le, na pont az ilyen idiótákkal van tele a hócipőjük a bringásoknak!

Laci!

Azert mert biciklivel is kozlekedem nem azt jelenti hogy nem ismerem a kozlekedesi szabalyokat,autom is van 24 eve folyamatosan de szeretek biciklivel is jarni.ugyhogy lassaban az altalanosittasal!

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ESTI MESE

Live Video

Partnereink