Berek-party: rendhagyó tiltakozás Marosvásárhelyen

Akár mosolyogni is lehetne az ötleten, ha nem lenne siralmasan komoly. Marosvásárhelyen Berek Partyt szerveztek a lakók abban az utcában ahol több mint egy éve, kezdődtek víz – és csatornázási munkálatok.

Azóta sem a mentő sem a tűzoltó autó nem tudja megközelíteni az utca közepén levő lakóházakat, és nyilván a lakosoknak is kellemetlen az, hogy a házak állaga romlik, helyenként a vakolatot is megrongálták a munkagépekkel, a javítást azonban már nem vállalja a kárt okozó cég.

A munkálatokat elkezdő vízszolgáltató vállalat azzal magyarázza a késést, hogy a csövek lefektetésével megbízott cég nem végezte megfelelően el a munkáját és nem tette lehetővé a víz és csatornahálózat összekapcsolását a fővezetékkel. A Berek Party szervezője Ferencz Zsombor elmondta, figyelemfelkeltés céljával rendezték meg az eseményt.

Nagy József lakó szerint a munkálatokkal megbízott cég emberei napokig nem mutatkoznak a helyszínen, így semmilyen előrelépést nem tapasztalnak.

Heim László, társszervező szerint a felelős intézményeket a magyarázkodás foglalkoztatja nem a megoldáskeresés

Megkerestük az ügyben érintett vízszolgáltató vállalat vezérigazgató helyettesét, Takács Eleket, aki elmondta: a Berek utcai hálózat felújítása annak a projektnek a része, melyet az Aquaserv a megye egész területére pályázott meg, egy Uniós program keretében. Szerinte a napokban az Aquaserv véglegesíti a ráeső munkálatokat, az utca burkolatának visszaállítását a kivitelező cég végzi.

Szerk. megjegyzés.

Egyébként az utca egyik bejáratánál sincs tábla ami arra utalna, hogy ott munkálatokat végezne valaki, vagy hogy milyen cég kért engedélyt az illetékes szervektől arra, hogy feldúlja az utcát és hogy milyen határidővel kellene (kellett volna) a munkálat elkészüljön.

 

 

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Sztereotipp

Live Video

Partnereink