Bepereli az egészségügyi minisztériumot a Sanitas

Bepereli az egészségügyi minisztériumot a Sanitas Szakszervezeti Szövetség a bérpótlékok elmaradása miatt – ezzel fenyeget az érdekvédelmi szövetség.

Ma reggel spontán sztrájkba léptek a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház sebészeti és ortopédiai osztályának sebészeti részlegén tevékenykedő alkalmazottai. Észrevették ugyanis, hogy áprilisi fizetési szelvényükön a pótlékoknak mindössze 41 százaléka szerepel. A Sanitas Maros megyei elnöke, Ioan Popșor rádiónknak elmondta: ha holnapig nem oldják meg gondjukat, beperelik a szaktárcát.

Hozzátette: nem értesítették őket arról, hogy a legalacsonyabb pótlékoknak is csak a 41 százalékát fogják megkapni. Kérték az embereket, másoltassák le a szelvényeket, hogy azokat összegyűjtve indíthassanak pert a minisztérium ellen. Munkatársaik szerdáig kaptak határidőt, értesítették a Sanitas Szövetséget is, amely már találkozót kért az egészségügyi tárcavezetővel. Remélik, legkésőbb holnapig választ kapnak – mondta. Ioan Popșor úgy tudja, az ország más megyéiben is tüntetéseket terveznek amiatt, hogy az alkalmazottak nem kapták meg a pótlékokat, amelyeket megígértek nekik a Sanitas és a szaktárca közötti tárgyalásokon.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

MÚLTKERESŐ

Live Video

Partnereink