Benépesül mától Tusnádfürdő

Este 7 órakor a Bagossy Brothers Company, utána az Ákos-koncerttel elkezdődik az idei Tusványos, a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

Az Olt folyó melletti kempingtáborban már állnak a különböző rendezvénysátrak. Idén is lesz regisztrációs sátor, a becslések szerint 15 ezer személy fér el a táborban, és ha ezt a számot meghaladják, akkor lezárják a táborba való belépést.

A beléptető rendszer idén is a tavalyihoz hasonló módon fog működni, a résztvevők karszalagot kapnak, belépéskor mindenkinek igazolnia kell magát: személyazonosságival, útlevéllel vagy gépjárművezetői engedéllyel. Délután négy óráig ingyen lehet bemenni a táborba, azt követően 10 lejt kell fizetni egy napijegyért. Hetijegyet is lehet váltani, az 40 lejbe kerül.

Az Oltot megközelíteni idén is szigorúan tilos. A medveproblémával kapcsolatosan is hoztak biztonsági intézkedéseket: hat vadőr vigyáz a biztonságra, a Vöröskereszt is éjjel-nappal jelen lesz. A Tusványos hivatalos megnyitóját holnap, szerdán délelőtt 10 órakor tartják a fősátorban, ahol a többi között a Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Németh Zsolt is beszédet mond.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink