Beismerték a csalást, olimpiai bronzérmet vettek el Lőrincz Viktortól!

Nenad Lalovics, a Nemzetközi Birkózó Szövetség, szerb elnöke utólag próbál rendet tenni a riói olimpia birkózó botrányai után és az ott szereplő bírók nyolcvan százalékától megvált. Magyar szempontból emlékezetes volt Lőrincz Viktor esete is, aki 3:2-re vezetett a bronzmérkőzésen, és folyamatosan ment előre, nem sokkal a vége előtt mégis megintették, így ellenfele, a német Denis Kudla utolsó szerzett ponttal megnyerte a találkozót.

Péteri László, a 2014-es aranysípos magyar birkózóbíró a Bors nevű bulvárlapnak elmondta, egy kollégája arról beszélt neki, hogy szándékosan csalták el Lőrincz Viktor bronzmérkőzését Rióban. Péteri László elmondta „A szlovén Stanislav Sernektől értesült erről, aki a 85 kilós kötöttfogású birkózók bronzmeccsén, azaz Lőrincz Viktor találkozóján működött közre szőnyegelnökként. Stanislav Sernekre, folyamatos nyomást gyakoroltak, hogy Lőrincz Viktor ellen ítéljen. Erre ő nem volt hajlandó, ezért a háttérből utasították, hogy mi a kötelező teendője, így végül mégis asszisztált Lőrincz Viktor vereségéhez” – mondta a Borsnak Péteri László aranysípos magyar birkózóbíró.

A Magyar Birkózószövetség közleményben reagált a botrányra és magánbeszélgetésnek minősíti a Borsban megjelenteket, melyek szerint Péteri László magyar birkózóbírónak egy szlovén kollégája elismerte, hogy elcsalták Lőrincz Viktor bronzmérkőzését a riói olimpián. “Az MBSZ semmilyen hivatalos csatornán nem értesült, nem értesülhetett a megjelentekről, ezektől elhatárolódik. A magyar szövetség a továbbiakban is azon lesz, hogy saját nemzetközi pozícióit erősítve elkerülje a szőnyegen történő hasonló eseteket, illetve megkapja a 2018-as vb rendezési jogát, amivel közvetve erősítené a 2024-es budapesti olimpiai pályázatot is.”

Gyarmati Ferenc marosvásárhelyi birkózóbíró, aki nemzetközi bíróként volt ott Rióban, elismerte, hogy voltak kellemetlen helyzetek:

 

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink