Az RMDSZ nem vesz részt a bizalmatlansági indítvány szavazáson

Az RMDSZ nem vesz részt a bizalmatlansági indítványról szóló szerdai szavazáson – jelentette be kedden Kelemen Hunor szövetségi elnök.

“Szavaztunk arról, hogy mit tegyünk a szerdai bizalmatlansági indítvánnyal kapcsolatban és kollégáim egyöntetűen megszavazták, hogy ne vegyünk részt a voksoláson. Nem leszünk a teremben, nem veszünk részt a bizalmatlansági indítványról szóló szavazáson. Január, február, a kormány megalakítása óta nagyon sok beszélgetésünk volt, van egy parlamenti együttműködési megállapodásunk (a PSD-vel és az ALDE-val szerk. megj.), tehát nem ma vagy tegnap kezdtünk el tárgyalni és holnap és holnapután is folytatódnak a tárgyalások. Ez a mi szándékunk. Minden alkalommal nyíltan tárgyaltunk bizonyos projektekről, nem kértünk a magyar közösség számára olyan dolgokat, amelyeknek ne lennének megfelői az Európai Unióban, mindig a jóérzés határán belül maradunk és ez abszolút természetesnek tűnik számomra, hiszen azért küldtek minket a parlamentbe, hogy elsősorban a saját közösségünk érdekeit képviseljük és másodsorban a román társadalom érdekeit” – mondta Kelemen Hunor a szenátorokkal és képviselőkkel tartott találkozó után.

A szövetségi elnök elmondta, a parlamenti együttműködési megállapodás továbbra is érvényben marad.

“Nem vesztünk össze, nem veszünk össze még Traian Băsescuval sem, nem mondunk le egyetlen törvénytervezetről sem, mert vannak olyan tervezetek, mint például a kisebbségi törvénytervezet, amelyet 2005-ben, tehát 12 éve nyújtott be a Tăriceanu kormány. Senki nem tűzte ki célul, hogy bármit elvegyünk a többségtől és máshova tegyük, ezek aberrációk. Ez a bizalmatlansági indítvány eslősorban a koalíció belső problémája és nem a miénk” – mondta Kelemen Hunor.

A szövetségi elnök hangsúlyozta, hogy nem tárgyaltak sem a szociáldemokratákkal sem a liberálisok és demokraták szövetségével, hanem csak beszélgettek.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink