Az RMDSZ megakadályozná a földek visszaállamosítását

Első házként fogadta el a szenátus a jogtalanul elvett földek visszaállamosítását megakadályozó RMDSZ törvénytervezetet.

Tánczos Barna szenátor emlékeztetett: a 2016-os választási kampányban az RMDSZ azt ígérte, módosításra javasolja azokat a jogszabályokat, amelyek veszélyeztetik az állampolgárok mezőgazdasági területeit, és amelyek lehetővé tesznek egy esetleges újraállamosítást. A jogtalanul elvett földek visszaszolgáltatására vonatkozó 165-ös törvény módosítása értelmében törölték azokat a cikkelyeket, amelyek túl szűk határidőt szabtak a visszaszolgáltatásra és a birtokviszonyok rendezésére – mondta Tánczos Barna.

Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője kifejtette, a Szövetség módosító javaslatát az indokolta, hogy az érvényben lévő jogszabályok értelmében jövő év elejéig kellene megoldani a visszaigénylési kérelmeket és a földterületek birtokba helyezését. Ellenkező esetben a vissza nem szolgáltatott földterületek 2018. január 1.-je után az Állami Földalap által kezelt Országos Mezőgazdasági Földalapba kerülnek. A tervezetről a képviselőháznak is dönteni kell.

A részletekről Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője beszél. Riporter, Magyari Izabella.

Forrás: KVR
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink