Az oltástörvény ellen tiltakoztak Bukarestben

Több, mint 150 személy tiltakozott tegnap délután a bukaresti Victoriei téren az oltások kötelezővé tételét előíró törvénytervezet ellen.

Az akción résztvevők különféle táblákat tartottak a magasba, többek között ilyen felirattal: “A mi gyermekeink nem lehetnek a ti kísérleti nyulaitok”, “Elüldöztetek az országból több mint 5 millió embert. Most higgyük el, hogy a javunkat akarjátok?”, “Ahol kockázat van, ott választási lehetőséget is kell adni”.

Az oltástörvény tervezete, amelyet a héten fogadott el a kormány, többek között azt írja elő, hogy a gyerekek bölcsődei, óvodai vagy iskolai beíratásához oltási bizonylatot kell mellékelni, vagy háziorvosi igazolást arról, ha valamely vakcina beadása ellenjavallt. A szülők hozzájárulása a gyermek beoltásához alapértelmezett, azok a szülők, akik ezt ellenzik, írásos nyilatkozattal akadályozhatják meg a törvényben megszabott kötelező vakcinák beadását. A tiltakozók azt mondták, nyílt levelet intéznek a kormányhoz az oltástörvény ellen tiltakozva. A résztvevők szerint a jogszabálytervezet törvénytelen, alkotmányellenes. A kormány szerdán fogadta el az oltástörvény tervezetét, amely jelenleg parlamenti jóváhagyásra vár.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TÉRERŐ

Live Video

Partnereink