Az oktatási miniszter szerint van megoldás

Liviu Pop oktatási miniszter szerint van néhány lehetséges megoldás a megszűnés határán lévő marosvásárhelyi katolikus gimnázium ügyére, és ezeket a mai kormányülés végén ismerteti a miniszterelnökkel.

A kormányülés elején a tárcavezető közölte, “Marosvásárhelyen különleges helyzet állt elő”. A miniszter szerint az ügy nem tartozik az oktatási minisztérium hatáskörébe. Mint mondta helyi problémáról van szó, ugyanakkor egy ügyészségi eljárás is folyamatban van. Hangsúlyozta, hogy találtak megoldást arra, hogy az oda járó tanulók ne szenvedjenek, elvégre több száz diákról van szó. A Civilek a katolikus iskoláért mozgalom szóvivője, Csíky Csengele szerint az oktatási minisztérium már kedden átiratban értesítette a Maros megyei tanfelügyelőséget arról, hogy léptesse érvénybe a bírósági döntést, és közölje a városi önkormányzattal, hogy az ő feladata gondoskodni az iskolai struktúráról és arról, hogy a katolikus gimnázium 300 diákja megkezdhesse szeptember 11-én a tanévet.

Ioan Macarie főtanfelügyelő még aznap iktatta az átiratot a városházán, ennek ellenére nem történt semmi. Csíky Csengele azt is elmondta, hogy a tegnapi tüntetés egy „nesze semmi, fogd meg jól” rendezvényre sikeredett. A szülői közösség vasárnapról hétfőre kiszállt a szervezői csapatból, mert a katolikus Státus alapítvány semmilyen kezdeményezésüket nem fogadta el, de még a több ezer ember által aláírt kiáltványt is átírta, a követeléseiket törölte és egy szülőnek adta oda felolvasásra.

Forrás: Agerpres/Maszol
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

BAK-ELIT PARTY – Dj. Dr Tötivel

Live Video

Partnereink