Az oktatási miniszter szerint van megoldás iskolaügyben

Ahhoz, hogy a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Gimnáziumot ismét létre lehessen hozni, előbb meg kell szüntetni a régi iskolát – nyilatkozta Liviu Pop, oktatási miniszter.

A tárcavezető marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a római katolikus iskola helyzete azért bonyolult, mert a törvény értelmében mindaddig, ameddig az iskola ügye per tárgyát képezi, nem alapítható újra. Liviu Pop kifejtette, amennyiben a helyi tanács nem fogadja el az erre vonatkozó határozatot, miniszteri rendelettel hozza létre a Maros megyei iskolahálózatot.

Rádiónk kérdésére, hogy a létrehozandó katolikus iskola indíthat-e cikluskezdő  középiskolai osztályt (IX. osztályt),  Liviu Pop tanügyminiszter úgy fogalmazott: korai lenne erre válaszolni, meg kell várni a törvény elfogadását, amelyet  támogat a Szociáldemokrata Párt (PSD). A törvénytervezet szerint a megalapítandó iskola átvesz – visszavesz bizonyos meglévő osztályokat, de mindenképpen rendelkeznie kell a Romániai Közoktatási Minőségbiztosítási Hatóság (az ARACIP)  engedélyével.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KERTBARÁTOK / AGRÁRGAZDA

Live Video

Partnereink