Az Iszlám Állam vállalta magára a berlini merényletet

Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára a berlini tehergépkocsis merényletet – jelentette tegnap este a dzsihadista szervezet szócsöve, az Aamák hírügynökség.

A támadó az ügynökség megfogalmazása szerint “az Iszlám Állam harcosa”, aki a berlini művelettel tett eleget “a keresztesek koalícióját alkotó országok állampolgárainak megtámadására buzdító felhívásoknak”. Thomas de Maiziere német belügyminiszter elmondta: több szálon nyomoznak, és nem nyugszanak addig, amíg az elkövetőt, vagy az elkövetőket nem fogják el.

Tegnap délután a német szövetségi legfőbb ügyészség bejelentette: a korábban őrizetbe vett gyanúsítottat bizonyítékok híján elengedték, mert nem sikerült igazolni, hogy valóban ő ült annak a lengyel rendszámú tehergépkocsinak a kormányánál, amely hétfő este belehajtott a berlini karácsonyi vásár vendégeinek tömegébe. A merényletben 12-en életüket vesztették, 45-en megsebesültek. Az elkövető, aki az eddigi információk szerint elrabolta a gépjárművet, és megölte annak sofőrjét, feltehetően szökésben van.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink