Az igazi szabadság koncentrikus körei

Beszélgetés Király Kinga Júliával az Apa Szarajevóba ment című regényről illetve következő könyvéről

kirlay kingaŐsszel jelent meg a Kalligram kiadónál Király Kinga Júlia: Apa Szarajevóba ment című legújabb regénye. A regény azóta önállóan éli életét, a szerzőnek szinte teljes mértékben sikerült “letennie” a könyvet, most már egy újabb köteten dolgozik, annak az életét éli, együtt alakítják egymást.

Az Apa Szarajevóba ment című regénye tipikus kelet-európai korlelet: az egyén és a társadalom a nyakába zuhant szabadság jegyében próbálja megtalálni a valódi szabadságot. A társadalom azt a demokráciát, amelyben vergődik, az ember pedig saját kis egyéni szabadságát vagy legalábbis azt a környezetet, ahol érzelmileg szabadon élhet. Ezt keresi a regény főszereplője itthon, és ezt keresi útja során, Szerbián keresztül el egészen Németországig.

Emlékezés, a múlt tisztázása, az emlékek rendszerezése. Számtalan ki mellékvágányon bolyongunk a főhőssel, és ezek a múltbeli villanások rajzolják ki nem csak Jázmin történetét, hanem a ’89 előtti Románia valóságát. Király Kinga Júlia első szám első személyben írta meg a történetet, mégsem én regény, mégsem róla szól. Csupán annyira, amennyire egy író számára meghatározó addigi élete, múltja.

Szerkesztő: Szuszámi Zsuzsa

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink