Az első érem története

20160908_175023 (2)Alex Bologa nemlátó cselgáncsos tegnapi teljesítménye következtében megszületett az első romániai érem a Riói paralimpián. A kolozsvári CSM versenyzője szenzációsan kezdte a bemutatkozását. Alex Bologa a látássérült cselgáncsozók 60 kilogrammos súlycsoportjában az első körben a  dél-koreai Lee Minjaét győzte le, aki ellen kiharcolta a paralimpiai szereplést a birminghami Világkupán.

A második körben az aktuális világbajnok Noura Mouloud sem tudta megakadályozni a kolozsvári sportoló remeklését, igaz ezen a mérkőzésen sem történt akció, intésekkel a sokkal aktívabb Bologa jutott az elődöntőbe. Ott aztán a Bologánál 18 évvel idősebb és tapasztaltabb, 39 esztendős  japán Hirose Makoto egy ipponnal búcsúztatta a román versenyzőt, aki így a bronzért küzdhetett. Ez Makoto negyedik paralimpiája, míg Bologa most mutatkozott be a játékokon.

A vigaszágról egy uruguayi dzsudóka, Henry Borges jutott a bronzdöntőbe, mint ismert Alex 20 másodperc alatt ipponnal nyert.

A sportoló edzője Gergely Tamás így értékelt Kádár Zoltán kollégánknak:

Hallgassák meg Alex Bologa nyilatkozatát román nyelven:

Sally Wood Lamont, a romániai Paralimpiai Bizottság elnökasszonya végigizgulta Alex Bologa bronzmeccsét, inkább annak felvezetőjét, végül nagyon boldogan nyilatkozott a Marosvásárhelyi Rádiónak:

IMG_8284

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ÉRTSÜNK SZÓT

Live Video

Partnereink