Az elavult felszerelés miatt magas a koraszülöttek elhalálozási száma

A szülészetek és az újszülött intenzív osztályokon lévő elavult felszerelés miatt igen magas Romániában a koraszülött babák elhalálozási száma.

A Mentsétek Meg A Gyermekeket Alapítvány arra hívta fel a figyelmet, hogy legutóbb 10 évvel ezelőtt látták el, akkor korszerűnek számító felszerelésekkel a szülészetekkel, azóta nem történt semmi. A koraszülött babák elhalálozási aránya kétszerese az Európai Unióban nyilvántartott eseteknek.

Az Alapítvány értesülései szerint az országban működő kisebb szülészetek 13 százalékában nincs a koraszülöttek számára szükséges inkubátor, a nagyobb intézmények 56 százalékában nincs megfelelő lélegeztető-gép, az I-es azaz legjobb felszereltséggel rendelkező szülészetek 14 százalékában mindössze egy újraélesztéshez szükséges melegágy van. Az Alapítvány elnöke, Gabriela Alexandrescu elmondta, az utóbbi négy évben közel 4 millió euró értékben adományozott felszerelést az ország 88 szülészetének és újszülött osztálynak. Ezzel 42 ezer újszülött életét mentették meg.

Forrás: News.ro
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

RÁDIÓDIDAKTA

Live Video

Partnereink