Az egészségügyi rendszerben dolgozók három százalékának csökken a bére

Az egészségügyi rendszerben dolgozók három százalékának csökken a bére márciustól – nyilatkozta egészségügyi miniszter, hozzátéve, hogy ez a központi apparátust érinti.

Sorina Pintea elmondta a tanácsadók esetében csökken a bér 23%-kal, a magas rangú tisztségviselők kabinetjében dolgozó tanácsadóknak mindenütt azonos kell, hogy legyen a fizetése. A szaktárca vezetője hozzátette, az orvosok fizetése idén jelentős mértékben emelkedni fog, európai szintű bérekre számíthatnak, egyes fizetések meghaladhatják a 4.000 eurót is március elseje után. Egy főorvos márciustól 9.106 lejes nettó bért kaphat, amelyhez hozzáadódnak még a különféle járulékok és pótlékok, így akár meg is kétszereződhet a nettó fizetése.

A felsőfokú végzettséggel rendelkező asszisztensek bére 3.040 lej lesz – tette hozzá a miniszter. A tárcavezető rámutatott, a rezidensorvosok is jelentős béremelésben részesülnek, és márciusig – amikor életbe lép az egységes bértörvény – rezidensi ösztöndíjat kapnak. Márciustól kezdődően az alapfizetések 151 és 287 százalék között fognak növekedni, szakosodástól függően. Sorina Pintea szerint a gyógyszerészek és a főasszisztensek bére is enyhén növekedni fog, ugyanakkor javaslatot tesznek arra, hogy a közegészségügyi igazgatóságok vezetői az orvosokéhoz hasonló bérezésben részesüljenek.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink