Az egészségügyi minisztérium ura a helyzetnek

Nem fog sérülni a román állampolgárok joga, hogy olcsó gyógyszerekhez jussanak hozzá – biztosított csütörtökön az egészségügyi minisztérium.

A  bejelenésre azt követően került sor, hogy a generikumokat előállító romániai gyógyszergyártók egyesületének képviselői arra figyelmeztettek, hogy több mint 2.000 gyógyszer tűnhet el a piacról a clawback-adó miatt, amely 30 százalékra nőhet.

Az egészségügyi minisztérium a páciensek első számú védőügyvédje. Semmilyen formában nem fogjuk megengedni, hogy sérüljön a román állampolgárok azon joga, hogy olcsó gyógyszerekhez jussanak hozzá – ennek szavatolásához a román kormánynak megvannak a törvényes eszközei - mutat rá az egészségügyi minisztérium által az AGERPRES hírügynökségnek küldött közlemény.

Adrian Grecu, a generikumokat előállító romániai gyógyszergyártók egyesületének elnöke csütörtökön arra hívta fel a figyelmet, hogy eltűnhetnek a piacról az olcsó, a romániai páciensek számára hozzáférhető generikus gyógyszerek. Adrian Grecu szerint a legégetőbb probléma a clawback-adó, amely év végéig elérheti a 30%-ot is, így nehéz helyzetbe kerülhetnek a generikumokat előállító vállalkozások, különösen a helyiek. A generikumokat előállító gyógyszergyártók romániai egyesülete a clawback-adó differenciált számítását vagy maximálását kéri.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TURISZTIKAI MŰSOR – TÜNDÉRKERT

Live Video

Partnereink