Az egészségügyi miniszter tárgyalásra hívta a kórházvezetőket

Tárgyalásra hívta azoknak a kórházaknak a vezetőit, amelyek alkalmazottai tüntetéseket robbantottak ki a pótlékok csökkenése miatt – közölte Sorina Pintea egészségügyi miniszter.

A News.ro hírportál által idézett tárcavezető szerint alkalmazni kell egy törvényt, amely jelentős mértékű bérnöveléseket is eredményezett az orvosok körében. Mint mondta: a fővárosi Bagdasar Arseni Kórház menedzserével már találkozott, és áttekintették a pótlékok kérdését. Úgy vélte, nem lesznek különösebb gondok. Jogszabályt ültetnek gyakorlatba ugyanis, mely csökkenéseket is előír, melyeket próbálnak egyensúlyba hozni – nyilatkozta a miniszter a Digi24 hírtelevíziónak. Hozzátette: a pótlékok esetében a törvény helyes értelmezéséről van szó, és arról a módról, ahogyan a kórházvezetők az alapokat kezelik.

Krajóván a megyei sürgősségi kórház több mint 400 alkalmazottja ma reggel felfüggesztette a munkát és tüntetni kezdett az intézmény udvarán
amiatt, hogy pótlékukból akár 50 százalékot is lefaragtak. Tiltakoztak a fővárosi Marius Nasta Tüdőgyógyászati Intézetnél és a Bagdasar Arseni, illetve a zilahi sürgősségi kórházban is. Az alkalmazottak azt mondják, több száz lejjel, bizonyos esetekben akár 1.300 lejjel is csökkent a fizetésük.

Forrás: News.ro/Rador
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TURISZTIKAI MŰSOR – TÜNDÉRKERT

Live Video

Partnereink