Az Azomureş maradni szándékozik

Az Ameropa cégcsoport nagy összeget ruházott be a marosvásáhelyi Azomureş vegyi üzembe, és itt akar maradni – nyilatkozta tegnap Svájc bukaresti nagykövete, Urs Herren, miután találkozott Lucian Goga Maros megyei prefektussal és Péter Ferenc megyei tanácselnökkel.

A nagykövet, amikor az Azomureş alkalmazottainak mai spontán sztrájkjáról kérdezték, úgy vélte: a szakszervezeteknek tárgyalniuk kell a vezetőséggel. A svájci diplomata nem kívánta kommentálni a munkavállalók követeléseit, mert nem ismeri a részleteket.

Mint arról beszámoltunk, a svájci Ameropa cégcsoport által birtokolt Azomureş mintegy 20 alkalmazottja gyűlt össze ma a prefektúra épülete elé, hogy tiltakozzon a vállalat által folyósított alacsony bérek miatt. A tiltakozóakciót Urs Herren, Svájc bukaresti nagykövete látogatására időzítették. A Frăţia Szakszervezeti Szövetség Maros megyei vezetője, Maria Dăndărău azt mondta: az alkalmazottak 80 százalékának bére az országos minimálbér alá csökkenne, ha levonnák belőlük az alapbérbe beépített pótlékokat. Közölte: éppen most tárgyalják újra a kollektív munkaszerződést, amelyben a szakszervezet az országos minimálbér növekedésének megfelelő 16 százalékos emelést kér, a vállalat ezzel szemben 3 százalékot ajánl.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ARANYSZALAGTÁR

Live Video

Partnereink