Az Atyhai Művészek Társasága Marosvásárhelyen

A Sóvidék megmutatkozása a Bernády Galériában

Az Atyhai Művészek Társasága nyolc képzőművészt tömörít, akiket elsősorban baráti szálak fűznek egymáshoz, illetve egy olyan fontos tényező, amelyet, noha megmagyarázni nem tudnak, de mindegyikük érzi, és ez a Sóvidék, annak szelleme. A művészek Vinczeffy László festő- és szobrászművész kezdeményezése révén állítottak ki először Atyhában, a Kakasülő Galériában, amelyet Vinczeffy László saját portáján azért teremtett meg, hogy valami történjék ebben az elnéptelenedő, mesés kis faluban, és amelyre valahohyan fel akarta hívni a világ figyelmét. Saját csűrjét, majd a pajtát alakította galériává, és művészbarátait illetve más képzőművészeket hívott meg kiállítani, minden nyáron. Az öt év alatt többezer látogató fordult már meg a galériában.

IMG_20181025_195520

A nyaranta szervezett tárlatokat már nem csak Ayhában, hanem más városokoban is látni szerette volna a közönság. Megalakult a Művészek Atyhai Társasága, amelynek tagjai Vinczeffy László, Berze Imre, Bocskay Vincze, Kuti Botond, Kuti Dénes, Sántha Csaba, Siklódi Zsolt és Vargha Mihály. Sajnos tavaly eggyel kevesebben lettek, Siklódi Zsolt túlságosan is korán távozott ebbz alkotó-világból. November elején, a Bernády Napok keretében, Marosvásárhelyen is megnyílt a nyolc művész alkotásait bemutató tárlat.

A következő összeállításban megszólal Vinczeffy László képzőművész, majd a tárlat kurátora Nagy Miklós Kund. Riporter: Szuszámi Zsuzsa.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink