Átadták a Bolyai pálya felújított öltözőit

A Bolyai Collegium Alapítvány nemrég egy nagyszabású sportpálya megmentési projektet indított el. A kezdeményezést több mint 350 személy támogatta a Bolyai pálya teljes felújítása érdekében. Összesen közel 42 ezer euró gyűlt össze, ebből sikerült felújítani a Bolyai pályához tartozó épületegyüttest, az öltözőket, a mellékhelyiségeket, fűtési rendszert, a tanári szobát, valamint a tetőszerkezetet. A felújított épület átadására csütörtökön délelőtt került sor az iskolák vezetősége, a támogatók, a volt bolyais diákok, és sporttanárok részvételével.

Bódizs Edit összeállításában előbb Borka-Balás Attilát, a Bolyai Collegium Alapítvány elnökét halljuk, aki elmondja, hogy egy baráti sörözés kapcsán merült fel először a felújítás ötlete: ,,Osztálytársak lévén egy itt tett látogatás kapcsán konstatáltuk, hogy az öltöző ugyanabban az állapotban van, mint harminc évvel ezelőtt, amikor mi végeztünk, és így merült fel annak a kérdése, hogy kitől is várjuk ennek a felújítását, illetve meg tudnánk-e mi ezt próbatételként bírni? Ez egy szerencsés találkozás volt, hogy a Bolyai Collegium kuratóriumát Szalkay úr alapító meg kívánta újítani,és akkor beemeltük ezt a projektet az alapítvány megvalósítandó tervei közé. Ez egy próbatétel nekünk is, szülőknek is, volt bolyais diákoknak is. Az alapgondolat az volt, hogy mennyire tudjuk felrázni ezt az egész bolyais közösséget. Mert azt tapasztaltuk, hogy a bolyais szellem eltompulni látszik, ahhoz képest, amiben mi nőttünk fel”.

A sportlétesítmény jelenleg a Bolyai Farkas Elméleti Líceum irányítása alatt működik, Mátéfi István igazgató a tervet szenzációs kezdeményezésnek tartja.

,,Mi úgy értékeltük, hogy ezt a kezdeményezést fel kell karolni, mi csak biztatni tudtuk őket! Láttuk a lendületet, és azt láttuk, hogy szárnyakat kapnak. Én januárban, amikor átnéztem az épületet, azt mondtam, hogy büntetés beküldeni a gyerekeket ebbe az épületbe, penésztől kezdve, veszélyes vízvezetékekig minden létezett itt. Kezdetben arra gondoltunk, hogy használhatóvá tegyük ezt a létesítményt, de most kiderült, hogy egy nagyon szép létesítmény ez, és egészen modern feltételeket tudunk itt biztosítani.” Mátéfi István reméli, hogy a diákok, és az itt sportolók jól érzik majd magukat, nemcsak a pályán, de a korszerű öltözőkben is.

Csíki Zsolt, a Szász Albert Sportlíceum igazgatója rádiónknak elmondta, hogy a sportlíceum diákjai is ide járnak évek óta, hiszen 2000-ben a sportlíceum úgy jött létre, hogy a Bolyaiból a sportosztályok kiváltak. Csíki Zsolt maga is diákként itt edzett, az atlétika szakosztály diákjai pedig mindennap itt edzenek, októbertől márciusig talán hogy többet is használják a sportbázist, mint a bolyais diákok.

A pályafelújítást a Bolyai Collegium Alapítvány képviselői folytatják, további támogatásokat várnak tehát a volt bolyais diákoktól, vállalkozóktól, szülőktől, sportszerető emberektől, és mindazoktól akiknek szívügye a Bolyai sportpálya.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA
JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink