Angela Merkellel találkozott az államfő

Románia stabil ország, működőképes gazdasággal – jelentette ki Klaus Iohannis hétfőn Berlinben, az Angela Merkel német szövetségi kancellárral folytatott megbeszélésén.

Rövid eszmecserére került sor ebben a témában és azt hiszem, hogy sikerült azt az üzenetet közvetítenem, hogy a kormánykoalíció egy belső válsággal szembesült, de Románia egy stabil ország, működőképes gazdasággal. Kértem az érdekelteket, hogy mielőbb találjanak megoldást a kialakult helyzetre és ez minden bizonnyal meg is fog történni – nyilatkozta Iohannis az Angela Merkellel közösen tartott sajtóértekezleten.

A német újságírók azon kérdésére, hogy a politikai válság befolyásolja-e az ország külpolitikáját a román államfő azt felelte, hogy a mostani eseményeknek egyáltalán nem lesz semmilyen hatása a román külpolitikára.

Egy pártok között kialakult válsághelyzetről van szó. Ez a válság semmilyen módon nem befolyásolja az ország külpolitikáját – szögezte le Iohannis. Klaus Iohannis államfő június 19-21. között hivatalos látogatást tesz a Német Szövetségi Köztársaságban.

Klaus Iohannis és Angela Merkel tárgyalásáról, Ady András, külpolitikai elemzőt kérdeztük.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink