Amit az üdülési jegyekről tudni kell

Elkezdődött az üdülési szezon, aktuálissá vált tehát az üdülési jegyek felhasználása. Ezekről tudnunk kell, hogy nem adhatóak tovább, csak a jogosult használhatja fel őket, családtagjaival együtt, és csak az ország területén. Külföldön nem érvényesek, hiszen egyrészt a hazai turizmus fellendítését szolgálják. A törvény egyelőre csak a közintézményeket kötelezheti a jegyek folyósítására, a magáncégeknek ezt csak ajánlani tudják. Az üdülési jegyek általában a kibocsátás dátumától egy évig érvényesek, de ugyanúgy, mint az étkezési jegyek esetében, feltüntetik rajtuk az érvényességi határidőt.

Bende Sándor, Hargita megyei parlamenti képviselő, a képviselőház ipari és szolgáltatói bizottság alelnöke nyilatkozott rádiónknak: „Ezek az üdülési jegyek arra voltak kitalálva, hogy egyrészt adjuk meg az alkalmazottaknak a lehetőséget, hogy kikapcsolódjanak, másrészt pedig, hogy a román turizmust lehessen egy kicsit fellendíteni. A program azt mondja ki, hogy minden állampolgárnak joga van egy ilyen vakációs jegyre, az állami szektort kötelezni tudtuk erre, és aki állami intézményben, közintézményben dolgozik, annak jár ez az üdülőjegy, a magánszektort nem lehet kötelezni ilyesmire, de megvan a lehetőségük a magáncégeknek is, hogy adjanak az alkalmazottaiknak üdülési jegyeket. Persze mindenki tudja, hogy a saját cégének a költségvetésébe ez mennyire fér bele, mennyire tudja ezt megengedni magának”.

Tehát ezek a jegyek személyre szólóak, abban az esetben ha az egész család használja fel, akkor is az a személy jelen kell legyen, akinek a nevére szól. És kizárólag csak itthon, az országban lehet felhasználni. Tehát a jegyekkel való üzérkedés ki van zárva, Bende Sándor képviselő szerint. Két éve működik a rendszer, az elszámolás ugyanolyan formában történik, mint az ételjegyek esetében. Azok a turisztikai egységek, akik ilyen üdülőjegyeket vesznek át, és nem a szabálynak megfelelően használják ezeket, azoktól megvonják a működési engedélyüket és a turisztikai rangsorolást is, a büntetés mellett. Az üdülési jegyeket elfogadó turisztikai egységek listája az interneten megtalálható. Bódizs Edit interjúja.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TURISZTIKAI MŰSOR – TÜNDÉRKERT

Live Video

Partnereink