Ami örökérvényű: hatalom, pénz, csillogás

Chicago musical a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban

Az egyik legnépszerűbb musicalt, a Chicagot láthatjuk Marosvásárhelyen, a Nemzeti Színházban, igazi premierként. A Tompa Miklós Társulat, az országban először, élő zenekari kísérettel adja elő John Kander – Fred Ebb és Bob Fosse nagysikerű musicaljét. Rendező-koreográfus Juronics Tamás Kossuth díjas táncművész, korreográfus, zenei vezető és karmester: Incze Gergely Katalin, díszlettervező: Fodor Viola, jelmeztervező: Bianca Imelda Ieremias.

A Chicago hatalmas népszerűsége kihívást jelent rendezőknek, koreográfusoknak a produkció színrevitelében. Juronics Tamás az 192o-as éveket úgy hozta közelebb a mai közönséghez, hogy az oly népszerű valóságshow-k keretei közé illesztette a száz esztendővel ezelőtti gyilkosságtörténetet. És hirtelen ez az egy évszázadnyi idő már nem is tűnik oly távolinak: manipulálás, korrupció, a sajtó hatalma, sztárolás, a hírnév múlandósága – egyáltalán nem voltak idegen fogalmak sem a 2o század elején, sem manapság, mindössze a környezet és a keretek változtak. Ez a csillogás, sztárolás, a bármikor elillanó hírnév remek hidat képezett a 2o. és a 21. század eleje között.

Kontraszt című művészeti műsorunkban megszólal Juronics Tamás Kossuth díjas rendező, koreográfus, Incze Gergely Katalin zenei vezető, karmester, illetve a Velmát alakító Szabadi Nóra valamint Varga Andrea, akit Roxie szerepében láthatjuk. Szerkesztő: Szuszámi Zsuzsa.

 

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink