Áll vissza a normalitás Törökországban

Több mint száz román állampolgár hazatérhet ma az isztambuli reptérről. A Digi24 hírtelevízió értesülései szerint mintegy 200 román állampolgár rekedt az isztambuli repülőtéren tegnap este óta. Több mint száz személyt egy Tarom járattal szállítanak haza ma este.

Amúgy a nemzetközi repülőtéren két tájékoztató pontot létesített Románia isztambuli nagykövetsége, hogy a román állampolgároknak segítséget és tájékoztatást nyújtsanak a Törökországban kialakult helyzettel kapcsolatban. A külügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy a teljes konzuli hálózatot, köztük az antalya-it is működésbe léptette, hogy az állampolgárok segítségére legyenek.

Közben megnyitották az ankarai és isztambuli repülőtereket, illetve a légitársaságok sorra indítják el járataikat Törökország irányába. Több magyar állampolgár is az isztambuli reptéren rekedt, azonban az áldozatok között nincs magyar állampolgárságú személy – közölte a budapesti külügyminiszter.

A bukaresti külügyminisztérium a Törökországban tartózkodó romániai turistáknak azt ajánlotta, vegyék fel az utazási irodájukkal a kapcsolatot, hogy a hazautazás körülményeiről egyeztessenek. Egyébként a bukaresti külügyminisztérium azt ajánlotta, hogy aki teheti, mondja le Törökországba utazását ebben az időszakban.

Megkeresésünkre az egyik marosvásárhelyi utazási iroda vezetője, Kelemen Barna azt mondta: az általuk Törökországba kiutaztatott turisták zavartalanul folytatják nyaralásukat, illetve a következő napokra lefoglalt üdüléseket sem mondták le az utasok.

Csend, rend, nyugalom van az Égei-tenger partján fekvő Bodrumban is – erről biztosított Boros Olimp is, aki a turistaparadicsomban az egyik romániai cég kitelepített turistavezetője.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

NAPRAKÉSZ

Live Video

Partnereink