Éles bírálatot kapott párttársaitól Ludovic Orban

„Furcsa kirohanásnak” tartja a Nemzeti Liberális Párt elnöke Ludovic Orban az alakulat vezetősége ellen megfogalmazott belső bírálatokat.

A politikus úgy fogalmazott a család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló referendumon való részvételre buzdított, jómaga is leadta voksát, és azt nyilatkozta, hogy a demokrácia egyik alapvető intézményéről lévén szó, a költségek nem számítanak. A tegnap esti urnazárást követően Alina Gorghiu liberális szenátor azt írta egy Facebook-bejegyzésben, hogy a párt elnöksége “újabb politikai kudarcba lökte a pártot”, elszakítva azt a liberális szavazótábor 70 százalékától. A bejegyzés Cătălin Predoiu, Cezar Preda, Mihai Voicu képviselők és más liberális politikusok oldalán is megjelent.

A Nemzeti Liberális Párt rossz irányba halad, mert megoldásokra van szükség, nem a 2000 előtti politika folytatására – jelentette ki ma Cezar Preda liberális párti képviselő.

Hozzátette: Helytelen hozzáállás, hogy a család alkotmányos meghatározásának módosítását célzó referendumon valaki győzött és valaki veszített. Mint fogalmazott a Nemzeti Liberális Pártnak sürgősen be kell bizonyítania, hogy képes vezetni az országot. Cezar Preda óriási hibának nevezte, hogy a párt elnöke bűnügyi eljárást indított a miniszterelnök ellen és úgy vélte: vagy megváltozik Ludovic Orban pártelnök, vagy tavasszal katasztrofális eredményeket fog elérni a politikai alakulat.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink