A tévé- és rádióilletéken múlott a törvény kihirdetése

Kihirdette volna a 102 nem adójellegű illeték eltörlését előíró törvényt, ha az nem rendelkezne a tévé- és rádióilleték megszüntetéséről is – mondta Klaus Iohannis államfő az Active Watch szervezet által kezdeményezett vitafórumon.

Az államfő alapvetően pozitívnak tartja az illetékek eltörléséről szóló kezdeményezést, és emlékeztetett arra, hogy választási programjában is voltak erre vonatkozó javaslatok. Klaus Iohannis azt is elmondta, miután a parlament elfogadta a törvényt, a köztelevízió és a közrádió vezetői, illetve az Európai Műsorsugárzók Uniója azzal a kéréssel fordult hozzá, hogy ne hirdesse ki a jogszabályt. Az államfő megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy sem a televízió- sem a rádiótársaság illetékeseivel nem egyeztettek előzőleg a témáról.

“Nagy megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy sem a televízió- sem a rádiótársaság illetékeseivel nem egyeztettek előzőleg a témáról. Ezt nagyon furcsának tartom, mert azért nem két kft.-ről van szó. Normális körülmények között ennek a vitának is a törvény elfogadása előtt kellett volna lezajlania. De ha a parlament úgy gondolta, hogy ő mindent tud, én úgy gondoltam, hogy nem tudok eleget” – fogalmazott Iohannis, és felkérte a vita résztvevőit, ismertessék álláspontjukat a tévé- és rádióilleték eltörlése kapcsán, hogy ezek alapján véleményt alkothasson a kezdeményezésről.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KULTÚRPRESSZÓ

Live Video

Partnereink