A tarlóégetés veszélyeire figyelmeztetnek Hargita megyében

A Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség újra a száraz növényzet égetésével kapcsolatos veszélyforrásokra és szankciókra figyelmeztet.

Csak áprilisban hat esethez riasztották a tűzoltóságot, összesen háromhektárnyi területet égettek fel, illetve lángra kapott 40 méter hosszúságú kerítés is szerte a megyében – tájékoztatott a tűzoltóság. A tűzoltóság közleményében az előírások betartásának fontosságára, az emberi felelősségtudatra és civil elkötelezettségre alapozva hívta fel a figyelmet a veszélyekre.

Ahhoz, hogy valaki száraznövényzet-égetésbe kezdjen, erre vonatkozó engedélyt kell kapnia az illetékes polgármesteri hivataltól, illetve a környezetvédelmi ügynökségtől. Utóbbit egyébként csak abban az esetben adják meg, ha bizonyítottan olyan kórokozók jelentek meg az adott területen, amelyeket csak égetéssel lehet elpusztítani. A hatóságok szerint azok, akik hivatalos engedély nélkül égetnek száraz növényeket, szemetet és éghető anyagot 3000-től 6000 lejig terjedő pénzbírságra számíthatnak, jogi személyek esetében ez büntetési tétel 25 000 és 50 000 lej között mozog. Hangsúlyozták ha valaki tüzet észlel, kötelessége megfékezni azt, vagy értesíteni a tűzoltókat, ellenkező esetben 1000 és 2500 lej közötti pénzbüntetést szabhatnak ki rá.

Forrás: Maszol
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KONTRASZT

Live Video

Partnereink