Életet lehelnek az elfeledett téglafalakba

A Tánc és kortárs művészetek háza nyílik Marosvásárhelyen.

Az András Lóránt Társulat 2015. október 9. és 11. között nagyszabású összművészeti programmal indítja évadát. A rendezvény helyszínéül a marosvásárhelyi Braila utca 10 szám alatt található régi, ortodox zsinagóga épülete szolgál.

A társulat születése 2010 őszére tehető, miután a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem létrehozta a felsőfokú koreográfiai oktatást. A képzés a társulatvezető sajátos szakmai arcéle és koreográfiai módszertana szerint vette kezdetét. A kortárs táncszínházi nyelven megszólaló csapat ars poétikája röviden a következő: szakmaiság; erőteljes, eredeti színházi látásmód és folytonos megújulási készség.

A rendezvény péntek délután nyitja meg kapuit. A három nap során egy olyan színes világba nyerhetünk betekintést, amely a szervezők reményei szerint hosszú távon is működőképes lesz.

Az előadások mellett tánckurzusok, workshopok, és koncertek várják az érdeklődőket. A zenei kínálatot olyan marosvásárhelyi zenészek színesítik majd, mint Koszika, a rejtélyes Kevin & The Roots, a Moonfellas és Dénes József a jazz manipulátor. A koncertek után Traila, valamint Karak és Wrk biztosítják majd a zenei aláfestést.

A hétvégi programkavalkád megszervezésében a társulatot a Szféra csapata segíti, akik a Vásárhelyi forgatagon az Aranykakas parkjában szerveztek kortárs művészeti minifesztivált.

Az elfeledett téglaépület olyan kortárs művészeti tér kíván lenni, amely fedelet biztosít az oktatás, tehetséggondozás, valamint a különböző művészi és kreatív munkáknak.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink