A tanár – diák kapcsolatban rejlik a legnagyobb probléma

Az olyan iskolai szabályzatokat, mint például az egyenruha viselete vagy a mobiltelefonok használata, már korábban rendezni kellett volna, véli Novák Csaba Zoltán, szenátor. Mint ismeretes a napokban a diákok felháborodását váltotta ki az az új iskolai szabályzat, ami szerint a diákok mobiltelefonját tanórák közben egy erre kijelölt helyen kell tárolni.

A tanulók szervezetei viszont elsősorban azt sérelmezik, hogy a minisztérium nem bocsátotta közvitára a szabályzat módosításait. A szenátor azt is elmondta, hogy az nem egy valós tény, hogy egyáltalán nem szokták megkérdezni a diákokat, mert ő már több olyan szakbizottsági ülésen volt, ahol a diákok képviselői is jelen voltak.

Megkérdeztünk két iskolai diákszövetséget is, elsőként a Bolyai Farkas Elméleti Líceum Diákszövetségének elnöke Horváth Kovács Mátyás mondja el, hogy a módosítás mely részével nem értenek egyet.

A téma miértjeit, főként a mobiltelefon-használatra vonatkozó kérdéseket a Marosvásárhelyi Művészeti Líceum Diákszövetségének elnöke, Balog Virág válaszolja meg, aki szerint a tanár – diák kapcsolatban rejlik a legnagyobb probléma.

Az iskolai diákszövetségek álláspontját megerősíti a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ), miszerint a mobiltelefon-használatra vonatkozó szabálymódosítás a magántulajdonhoz való jogot sérti.

Magyari Izabella és Rózsa Sára összeállítása.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink