A Szociáldemokrata Párt nyerte a parlamenti választásokat

Fölényesen megnyerte a tegnapi parlamenti választásokat a Szociáldemokrata Párt.

A Központi Választási Iroda a szavazatok 99 százalékát számlálta meg. Eszerint a jövendőbeli Parlamentet hat politikai alakulat alkotja. A Szociáldemokrata Párt a Szenátusban 46,09 század százalékot szerzett, a Nemzeti Liberális Párt a második 20,26 század százalékkal, a harmadik a Mentsétek meg Romániát Szövetség 8,55 század százalékkal. következő az RMDSZ 6,28 század százalékkal, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége 6,07 század százalékkal és a hatodik befutó a Népi Mozgalom Párt 5,34 század százalékkal.

A Képviselőházban azonos a sorrend: a Szociáldemokrata Párt 45,9, a Nemzeti Liberális Párt 19,88, a Mentsétek meg Romániát Szövetség 8,49, az RMDSZ 6,29, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége 5,64, a Népi Mozgalom Párt 5,06 század százalékot kapott.

A tegnapi parlamenti választásokon 39 és fél százalékos volt a részvételi arány. Legtöbben Olt megyében járultak az urnák elé, ahol a szavazati joggal rendelkező állampolgárok több mint 47 százaléka voksolt. Legkevesebben Máramarosban szavaztak, 31,62 század százalék a részvételi arány. A magyarlakta megyék közül Hargita megye a listavezető 44,60 század százalékkal.

Forrás: Radpr
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink